Liofilizowaną paprykę ostrą z uprawy ekologicznej można wykorzystać do wszelkich dań kuchni meksykańskiej, chińskiej, włoskiej, ryb, drobiu czy mięs oraz ryżu i potraw z grilla.
Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres.
Dlaczego zioła liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości prowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Odpowiednią ilość dodać do zupy, sosu lub krótko obsmażyć czy obgotować, dodać bezpośrednio do potrawy.
Zawartość netto:10 g
Warunki przechowywaniaPrzechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i zaciemnionym miejscu.
Kod EAN5904538031183
© 2023, Dary Natury. Wszelkie prawa zastrzeżone. Polityka prywatności