Pierzga pszczela to jeden z najcenniejszych produktów pszczelich. Zawiera wapń i jest bogatym źródłem magnezu, żelaza, potasu, cynku, manganu oraz miedzi. Stosowanie pierzgi może być pomocne w przypadku przewlekłego zapalenia wątroby i migdałków, choroby wieńcowej, nadciśnienia tętniczego oraz niedokrwistości. Składniki: pierzga pszczela 100%
Zalecana dawka osobie dorosłej: 30 g Jedną łyżkę produktu zalać przegotowaną wodą i odstawić na kilka lub kilkanaście godzin. Najlepiej spożywać na czczo.
Zawartość netto:250 g
Warunki przechowywaniaPrzechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kod EAN5903246862607
Wartości odżywcze w 100g produktuWartość energetyczna 714 kJ/ 168 kcal; Tłuszcz 1,1 g; w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g; Węglowodany 18,6 g; w tym cukry 18,0 g; Białko 21,0 g; Sól <0,1 g; Magnez 150,2 mg (RWS* 12 %); Wapń 209,7 mg (RWS* 8 %); Żelazo 7,1 mg (RWS* 15 %); Potas 605,1 mg (RWS* 9 %); Cynk 3,4 mg (RWS* 10 %); Mangan 2,7 mg (RWS* 41 %); Miedź 0,9 mg (RWS* 27 %); *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
© 2023, Dary Natury. Wszelkie prawa zastrzeżone. Polityka prywatności