bio sałatki liofilizowane (12 g)

Liofilizowana przyprawa do sałatek to aromatyczna kompozycja ziół, przypraw i warzyw, zachowująca pełnię smaku i wartości odżywczych dzięki procesowi liofilizacji. Doskonale wzbogaca świeże sałatki, dressingi i dipy, dodając im wyrazistości i naturalnego aromatu.

Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres.

Dlaczego zioła liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości prowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.

Składniki: cebula**, szczypiorek**, pieprz czarny*, pietruszka nać**, papryka słodka**, tymianek **, koperek**, bazylia**, pysznogłówka kwiat**, pietruszka korzeń**, cebula kwiat**, czosnek niedźwiedzi**, kwiaty: nagietka**, nasturcji**.
*produkt rolnictwa ekologicznego **produkt rolnictwa ekologicznego liofilizowany

Zawartość netto:

12 g

Warunki przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Kod EAN

5904538034313

facebook instagram go-to-top-arrow