papryka ostra liofilizowana eko (20 g)

Liofilizowaną paprykę ostrą z uprawy ekologicznej można wykorzystać do wszelkich dań kuchni meksykańskiej, chińskiej, włoskiej, ryb, drobiu czy mięs oraz ryżu i potraw z grilla.

Co to jest liofilizacja?
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne dzięki czemu może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres.

Dlaczego zioła liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości prowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.

Składniki: papryka ostra liofilizowana* 100%.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Sposób użycia:

Odpowiednią ilość rozetrzeć w dłoniach czy moździerzu i dodać do potrawy lub mieszanki przyprawowej.

Zawartość netto:

20 g

Warunki przechowywania

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i zaciemnionym miejscu.

Kod EAN

5904538031022

facebook instagram go-to-top-arrow