Pestki Dyni EKO (100 g)

Według literatury zielarskiej są cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które mogą zapobiegać odkładaniu się cholesterolu w naczyniach krwionośnych. Spożywanie ich może również zapobiegać rozrostowi i zapaleniom gruczołu krokowego, wspomaga leczenie stanów zapalnych nerek i pęcherza moczowego. Pestki dyni zawierają łatwo strawne białka, wit. E oraz mikroelementy tj. selen, magnez, cynk, miedź i mangan. Ze względu na dużą zawartość cynku nasiona dyni polecane są jako składnik diety w leczeniu trądziku, opryszczki, wrzodów żołądka oraz niegojących się ran. Składniki:  pestki dyni* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego

Sposób użycia:

-

Zawartość netto:

100 g

Warunki przechowywania

Przechowywać w suchym miejscu.

Kod EAN

5902741000095

Wartości odżywcze w 100g produktu

-

facebook instagram go-to-top-arrow