Według literatury zielarskiej są cennym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które mogą zapobiegać odkładaniu się cholesterolu w naczyniach krwionośnych. Spożywanie ich może również zapobiegać rozrostowi i zapaleniom gruczołu krokowego, wspomaga leczenie stanów zapalnych nerek i pęcherza moczowego. Pestki dyni zawierają łatwo strawne białka, wit. E oraz mikroelementy tj. selen, magnez, cynk, miedź i mangan. Ze względu na dużą zawartość cynku nasiona dyni polecane są jako składnik diety w leczeniu trądziku, opryszczki, wrzodów żołądka oraz niegojących się ran. Składniki: pestki dyni* 100% *produkt rolnictwa ekologicznego
-
Zawartość netto:100 g
Warunki przechowywaniaPrzechowywać w suchym miejscu.
Kod EAN5902741000095
Wartości odżywcze w 100g produktu-
© 2023, Dary Natury. Wszelkie prawa zastrzeżone. Polityka prywatności