Agar-agar uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw. Składniki: agar – wyciąg z alg morskich 100%
1 łyżeczkę (około 5g) agaru + suche komponenty wymieszać w 0,5 litra zimnego płynu. B. Ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia/ gotować 1 - 2 minuty i odstawić w chłodne miejsce. Doskonale nadaje się do każdej potrawy, którą należy zmienić z formy płynnej na stałą. Polecany także do dań wegetariańskich. UWAGA! agar w proszku rozpuszczamy w zimnych płynach!
Zawartość netto:30 g
Warunki przechowywaniaPrzechowywać w suchym miejscu.
Kod EAN5902768527216
Wartości odżywcze w 100g produktu-
© 2023, Dary Natury. Wszelkie prawa zastrzeżone. Polityka prywatności