Yerba mate, inaczej herbata paragwajska, wytwarzana jest z liści ostrokrzewu paragwajskiego, występującego naturalnie w Ameryce Południowej. Intensywna, charakterystyczna w smaku, wykazuje właściwości energetyzujące, niwelujące psychiczne i fizyczne zmęczenie, a także wspierające metabolizowanie lipidów oraz utrzymanie właściwej wagi ciała.
Składniki: yerba mate (Ilex paraguariensis)* 100%.
*produkt rolnictwa ekologicznego
I sposób przygotowania Yerba mate: 1 łyżeczkę yerba mate zalać szklanką gorącej wody ok. 80°C i pozostawić pod przykryciem do zaparzenia na około 10-15 minut. II sposób przygotowania: wkładamy bombillę do naczynia. Nasypujemy yerba mate do naczynia (od 1/2 do 3/4 objętości). Zalewamy susz gorącą ale nie wrzącą wodą.
Zawartość netto:200 g
Warunki przechowywaniaPrzechowywać w suchym miejscu.
Kod EAN5902741008923
Wartości odżywcze w 100g produktu-
© 2023, Dary Natury. Wszelkie prawa zastrzeżone. Polityka prywatności