Gnojówka do warzyw korzeniowych takich jak marchew, pietruszka, seler, burak itd. Oprócz podstawowych makroelementów takich jak N, P, K, Ca, Mg, gnojówka zawiera także: żelazo, cynk, miedź, sód i wiele innych pierwiastków. Użyźnia glebę i polepsza jej strukturę. Poprawia jakość i smak owoców i warzyw. Stymuluje wzrost i poprawia odporność roślin na choroby i szkodniki. Ożywia glebę mikrobiologicznie. Składniki: liść żywokostu, ziele pokrzywy, ziele rdestu ptasiego.
1. Wkład torby umieścić w naczyniu o pojemności ok. 10l i zalać wodą (nie chlorowaną). 2. Postawić w ciepłym miejscu. 3. Proces rozkładu przyspiesza mieszanie (1-3 razy dziennie). 4. Po ok. 2 tygodniach gnojówka jest gotowa do użycia. 5. Wkład wyjąć z naczynia i wycisnąć. 6. Rozcieńczyć wodą w stosunku 1:20. 7. Używać do podlewania roślin. 8. Resztki usunąć najlepiej na kompost. Na 1m² stosować ok. 5 litrów gnojówki, zabieg można powtórzyć co ok. 2 tygodnie. Ta sama gnojówka rozcieńczona w stosunku 1:40 służy do ochrony roślin przed mszycami.
Zawartość netto:1,5 kg
Warunki przechowywaniaPrzechowywać w suchym miejscu.
Kod EAN5902581616494
Wartości odżywcze w 100g produktu-
© 2023, Dary Natury. Wszelkie prawa zastrzeżone. Polityka prywatności